Benefiti i prednosti fizikalne terapije, kao metode lečenja koja se primenjuje u preventivi, dijagnostici i lečenju različitih oboljenja, zaista su brojne.

Fizioterapija ili fizikalna terapija prevashodno se sprovodi prilikom rešavanja problema koji ograničavaju kretanje ili pokret određenih delova tela, narušavaju kvalitet života i otežavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Samim tim, efekti i prednosti kvalitetno i profesionalno sprovedene fizikalne terapije od neprocenjivog su značaja za celokupno (fizičko i psihičko) stanje organizma.

Fizikalna terapija je usluga koju obavlja, vodi ili nadgleda školovani fizioterapeut i individualna je za svakog pacijenta ponaosob. Nakon dijagnostike i procene, u zavisnosti od zdravstvenog i opšteg stanja pacijenta, kao i njegovih mogućnosti, planira se program fizikalne terapije koji će se primeniti i sprovoditi.

Važno je napomenuti da je za lečenje nekada dovoljno nekoliko nedelja, dok u nekim slučajevima može biti potrebno i nekoliko meseci. Stoga su istrajnost i disciplina samog pacijenta, takođe, izuzetno bitna stavka u procesu postizanja željenih rezultata.

Ključne Prednosti Fizikalne Terapije:

– eliminisanje ili ublažavanje bola, čime se smanjuje i potreba za medikamentima
– vraćanje ili poboljšanje funkcionalnosti lokomotornog aparata, biomehanike kičmenog stuba i funkcionalnosti pokreta
– jačanje mišića, povećanje fleksibilnosti tela i poboljšanje ravnoteže
– prevencija i sanacija sportskih povreda
– može pomoći da izbegnete operaciju
– koristi se u procesu postoperativnog oporavka i rehabilitaciji nakon povreda
– olakšava tegobe kod hroničnih bolesti (dijabetes, Parkinsonova bolest, artritis, spinalna stenoza, bolesti srca itd)
– ubrzava oporavak žena nakon porođaja
– pozitivan uticaj na cirkulaciju i ubrzanje metabolizma
– poboljšanje kapaciteta pluća
– poboljšanje mentalnog zdravlja

Fizikalna Terapija Beograd

Kao medicinska ustanova sa dugogodišnjim iskustvom, ugledom i zapaženim rezultatima u oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, naša ProHealth klinika vam nudi najbolje mogućnosti kada je fizikalna terapija Beograd u pitanju.

Uz vrhunske stručnjake, savremene metode lečenja koje primenjujemo i najmodernije aparate koje posedujemo, možete biti sigurni da ste u pravim rukama i da ćete dobiti adekvatan program lečenja.

Fiziklalna terapija u ProHealth klinici Beograd podrazumeva da se u procesu lečenja primenjuje: aparaturna fizikalna terapija (elektroterapija, magnetoterapija, laseroterapija, ultrazvučna terapija…), kao i kineziterapija (terapija pokretom), masaža i kineziotejping.

Načinite prvi korak ka osmehu i pokretu bez bola, pozovite nas i zakažite konsultacije.

Vaše zdravlje nam je na prvom mestu – ProHealth klinika.

061 2877 737
Scroll to Top