Luiza Waldrick – Eremić, rođena je u Brazilu. Stručnjak je za visoko obrazovanje i upravljanje međunarodnim razvojem sa značajnim iskustvom u širenju globalne mreže studenata i kampusa za privatni medicinski univerzitet zasnovanim na saradnji Sjedinjenih država i Arube, kao i razvoj medicinske obrazovne saradnje sa nekoliko stranih vlada. Stekla je veliko radno iskustvo u privatnom i javnom sektoru u SAD-u, Latinskoj Americi (Brazil/ Karibi/ Centralna Amerika), Bliski istok (Jordan/ UAE/ Katar) i Indiji sa pravnim obrazovanjem na vodećem brazilskom pravnom fakultetu. Pre dve godine, preselila se sa porodicom u Beograd iz Njujorka.

Tečno govori portugalski, engleski, španski, kao i srpski i francuski jezik na konverzacijskom nivou. Vlasnica je i direktorka klinike ProHealth u Beogradu, hercegovačka 13. Za RYL magazin, razgovaram sa Luizom o novoj klinici u Beogradu.

◾ PUNO PUTUJETE OKO SVETA. KAKO STE ODLUČILI DA OTVORITE PROHEALTH KLINIKU U BEOGRADU?

Nakon dugogodišnje međunarodne karijere i života u Brazilu i Sjedinjenim Državama, moj suprug (koji je poreklom iz Srbije) i ja odlučili smo pre dve godine da se preselimo u Beograd sa naše dvoje male dece. Mislili smo da je to dobro za postizanje boljeg okruženja, uravnoteženog porodičnog života i odgajanja dece bliže porodici i zajednici koju imamo ovde. Paralelno sa tim, primetili smo da se Srbija ekonomski menja i otvara inovativnim globalnim konceptima, uključujući i zdravstvo. Nakon pažljivog razmatranja ovih trendova i tržišnih potreba, došla sam na ideju da otvorim ProHealth i ponudim pouzdane i profesionalne zdravstvene usluge, koju predvode iskusni i vodeći srpski lekari, uz dodatnu pogodnost koncepta „walk-in clinic” „ušetati u kliniku“ koji je već prisutan na zapadnom tržištu. Naša nova lokacija u Beogradu na vodi, novom delu grada koji se ubrzano razvija, svakako nam je omogućila da ponudimo naše usluge kao i u USA, Brazilu ili državama Zaliva, gde sam i ranije radila.

◾ KOJE USLUGE PRUŽATE U KLINICI PROHEALTH?

Pružamo usluge fizikalne medicine, reumatologije i dugotrajnu ambulantnu negu sa naglaskom na aktivno i terapijsko upravljanje dugotrajnin akutnim problemima i bolovima, kao što su nelagodnost kičme i zglobova, hernija pršljenova, osteporoza, i svi srodni problemi koji zahtevaju dugotrajnu negu. Obučili smo terapeute koji nude najvnovije metode u terapijskoj nezi, uključujući magnete, lasere, elektrostimulacione terapije, kao i medicinske masaže. Takođe nudimo našim pacijentima usluge lekarske konsultacije opšte prakse i pedijatrije.

◾ KO SU LEKARI NA KLINICI?

Medicinsko osoblje predvodi doc. dr sc. med Slavica Eremić, jedna od vodećih lekara i stručnjaka u oblasti fizikalne medicine u Srbiji. Ima skoro 40 godina iskustva, radeći na vodećim medicinskim pozicijama na Institutu za ortopedsku protetiku Kliničkog centra Srbije i odnedavno u MediGrupi, gde je vodila fizikalnu medicinu i odeljenje rehabilitacije.

Takođe imamo dodatno zaposlene stručnjake fizikalne medicine i terapeute, kao i lekare dečje i opšte prakse kao konsultante.

◾ KOJA JE FILOZOFIJA VAŠEG ŽIVOTA I KLINIKE PROHEALTH?

Filozofija se zasniva na tome da budete najbolja verzija sebe u svemu što radite, privatno i profesionalno. Ova mantra se unosi u svaki korak onoga što radimo u ProHealthu, od dizajna naše klinike i prostorija, do obuke i profesionalnosti naših lekara i osoblja, usmerenih na posvećen pristup dugoročnim potrebama naših pacijenata. Možemo videti da se zdravstveni sektor u Srbiji ubrzano razvija i namera nam je da ostanemo konkurentni nudeći najbolju odnos pogodnosti, kvaliteta usluge, nege i stručnosti svojim pacijentima.

◾ KO SU VAŠI PACIJENTI?

Naši pacijenti dolaze iz različitih sfera života, od aktivnih profesionalaca u menadžmentu, IT-u, međunarodnom razvoju, njihove zahtevne karijere uzimaju danak njihovom fizičkom stanju i sposobnosti da nastave ambiciozan način života, pa sve do starijih pacijenata kojima je potrebna nega. Takođe, vidimo i mlađe pacijente iz centra grada koji koriste naše usluge zbog odlične lokacije, lakog pristupa i zakazivanja, profesionalnosti i iskustva lekara i osoblja.

◾ KAKO JE MOGUĆE ZAKAZATI TERMIN?

Zakazivanje termina u ProHealth-u je vrlo jednostavno. Naš telefon za zakazivanje je 011/4207 063, i dostupni smo tokom cele radne nedelje, čak i subotom. Takođe se može zakazati preko naše veb stranice www.prohealth.rs, kao i preko Instagram i Facebook profila.

◾ KOJU VRSTU OSIGURANJA PRIHVATATE?

Imamo ugovore sa većinom vodećih osiguravajućih kuća aktivnih na srpskom tržištu – Generali, Triglav, DDOR Novi Sad, Uniqa, Winer štediše, Dunav Osiguranje i mnogi drugi.

◾ ŠTA RAZLIKUJE PROHEALTH OD DRUGIH?

Još jednom, ponosimo se time što smo zaista okrenuti pacijentima. U praksi to znači da će naši pacijenti, pored odlične zdravstvene nege, imati koristi i od ličnijeg pristupa njihovim potrebama, najnovije opreme za terapije, kao i medicinskih uređaja, pogodnosti odlične lokacije na Beogradu na vodi (parking, odvojen ulični prilaz u Hercegovačkoj ulici), lako zakazivanje putem interneta ili telefona, kućne posete po potrebi, dežurne konsultacije itd.

◾ KOJI SU VAŠI CILJEVI?

Naš cilj je da uspostavimo ProHealth kao vodeću ustanovu u privatnoj zdravstvenoj ulozi u Srbiji, u segmentu manjih „walk in clinic“, koje pored odlične zdravstvene nege nude i pogodnosti i potpuni pristup ambulantnim potrebama naših pacijenata. Smatramo da će ovo biti tržište koje će da raste u okviru zdravstvene nege u Srbiji s obzirom na demografske podatke i profesionalne trendove u našoj bazi pacijenata.

◾ MOŽETE LI OPISATI SVOJU FORMULU USPEHA?

Smatram da je formula jednostavna, odnosno postavljanje visokog standarda u svemu što radite, lično i profesionalno. Naravno, na ličnijem nivou, formula uspeha uključuje održavanje izuzetnosti u profesionalnom životu uz zadovoljavanje potreba i moje porodice i zajednice, što je ponekad veoma velik zadatak, koji zahteva puno balansiranja i organizacionih veština. Ali postizanje ovih ciljeva je nešto čemu težim svakodnevno u svojim naporima, a ukupni uspeh definišem svojom sposobnošću da ih sve ispunim.

◾ KAKO STE ZADOVOLJNI BEOGRADOM?

Beograd je izvanredan evropski grad koji je nadmašio mnoga očekivanja koja sam imala. Nakon dugog života u Njujorku, bilo je odlično osećati se izloženom životnim stvarima na koje sam se tamo navikla, kao što su uspešna međunarodna zajednica, neverovatna hrana, restorani, profesionalne mogućnosti umrežavanja, kao i pristup urbanim kulturama, umetnost, pozorišta itd. Otkrila sam sve ovo u Beogradu, ali u praktičnijem, manje užurbanijem okruženju, što mi daje prostora da više vremena posvetim svojoj porodici, uživam u ličnom slobodnom vremenu i uživam u gostoprimstvu ljudi i divne srpske kulture. Takođe, veoma je važno reći da se Beograd brzo menja, bukvalno pred našim očima, pa sam uzbuđena što ću moći da pratim razvoj grada u narednih nekoliko godina i vidim kako će se putanja ProHealtha uklopiti u ovu budućnost razvoja.

Scroll to Top