Koje su najbolje vežbe za žene posle porođaja je pitanje koje mnoge mame zanima nakon što osete prvi momenat da je moguće početi sa fizičkim aktivnostima nakon porođaja. Vežbe za žene posle porođaja je vrlo korisno, kako zbog vraćanja fizičke kondicije i snage, tako i zbog blagotvornog uticaja na raspoloženje i ceo organizam. Program za vežbe posle porođaja potrebno je pažljivo isplanirati, u skladu sa trenutnom fizičkom aktivnošću porodilje i njenim mogućnostima.

Tokom programa najbolje vežbe za žene posle porođaja fokus je na vežbama koje jačaju oslabljene mišiće kao i na edukaciji majke kako da se ponaša sa svojom bebom kada su sve druge fizičke aktivnosti u pitanju.

Redovno bavljenje adekvatnim aktivnostima će ojačati i tonirati Vaše mišiće i podići nivo energije, tako da se nećete više osećati iscrpljeno i umorno. Pored toga, pomoći će Vam da smršate i brže povratite svoju kilažu koju ste imali pre trudnoće. Pravim odabirom vežbe za žene posle porođaja Vaše telo oslobađa se od stresa i štiti Vas od postporođajne depresije koja se događa mnogim mamama.

Vezbe Posle Porodjaja

Vežbe posle porođaja

Složićete se da su vežbe posle porođaja uglavnom poslednja stvar o kojoj žena može da misli nakon porođaja, zato potrebno je informisati žene i nove majke o tome koliko je takav stav zapravo pogrešan. Redovna fizička aktivnost i vežbe posle porođaja neke su od najboljih stvari koje žena može da uradi za sebe i svoje zdravlje nakon porođaja. Uglavnom žene nakon određenog perioda počinju i same da osećaju da su spremne za određene vežbe i mogućnost da se vrate svakodnevnim aktivnostima, zbog čega su nastale čuvene vežbe posle porođaja čiji program možete pronaći u pravim klinikama.

Kako biste povratili svoju liniju kakvu ste pre trudnoće imali i da biste dostigli značajan nivo energije, ProHealth klinika pažljivo je osmislila i kreirala vežbe posle porođaja koje su osmišljene u cilju Vašeg kompletnog oporavka i ličnog zadovoljstva.

Redovno bavljenje sportskim aktivnostima nakon porođaja preporučuje se svakoj porodilji kako bi se popravilo raspoloženje, smanjila anksioznost, umanjio stres, olakšao gubitak kilograma, poboljšala kondicija, ili kako bi se smanjio rizik od pojave depresije i ubrzao oporavak ako je depresija već nastupila. Ono što je takođe važno kada su vežbe posle porođaja u pitanju, jeste dobar plan vežbi koji je prilagođen porodilji, kao i dobar trener koji će osmisliti ceo program u cilju kvalitetnog i sigurnog oporavka.

U klinici ProHealth pronaći ćete stručna lica koji se bave programom najbolje vežbe za žene posle porođaja i zahvaljujući kojima ćete jednostavno i lako započeti program vežbi prilagođen Vama. Ukratkom roku osetićete promenu na bolje, a Vaše telo će Vam biti zahvalno. U klinici ProHealth svi lekari su lekari sa dugogodišnjim iskustvom čiji je cilj da svakome obezbede normalno svakodnevno funkcionisanje i zdrav način života, naročito nakon porođaja. Sve vežbe rade se postepeno prema uputstvima lekara, a Vi ćete se iz dana u dan sve bolje osećati.

U zavisnosti od same vrste porođaja da li je to bio carski ili prirodni porođaj, biće Vam kreiran plan i program kada je moguće započeti sa vežbama. Ukoliko ste se prirodnim putem porodili, sa vežbama je najčešće može već nakon 3 nedelje krenuti, dok se posle carskog reza sa vežbama kreće nakon šest nedelja. Ovo su neki od saveta lekara i ceo plan krenuće onog trenutka kada ste Vi fizički i psihički spremni.

Ukoliko želite kvalitetan i siguran oporavak nakon porođaja, odaberite ProHealth kliniku i počnite sa vežbama već danas, kako biste konačno mogli da uživate u svakodnevnim aktivnostima koje ispunjuju Vaš dan. ProHealth klinika je tu da Vam obezbedi zdravlje i povrati osmeh na lice jer, upravo Vaš osmeh njihova je najveća pobeda i siguran pokazatelj brige i uspeha kada je zdravlje u pitanju.

T.Ž.

Scroll to Top