Kako odabrati dobrog reumatologa?

Na vaše pitanje kako odabrati dobrog reumatologa, mi kažemo da je dovoljno da odaberete kliniku ProHealth ako želite na adekvatan način da brinete od svom zdravlju. Reumatologija je oblast medicine koja se bavi proučavanjem, dijagnostikom i lečenjem reumatskih bolesti. Reumatologija tačnije reumatolog, bavi se izučavanjem infektivne, zapaljenjske, urođene i stečene degenerativne, distrofične i sistemske bolesti, koštanog sistema, zglobova, sinovija tetiva i mišića i sistemske bolesti vezivnog i drugih tkiva.

U poslednje vreme sve je više obolelih od reume koji su mlađih generacija, i to čak sa već 20 godina mnogi se suočavaju sa ovim problemom. Iako za ovu bolest još uvek ne postoji lek, postoje terapije i medikamenti koji će pomoći da otklonite bolove uspešno i da živite sasvim normalno.

Koja su najčešća bolna stanja koja prate reumu?
-bolovi, ukočenost u zglobovima,otok, crvenilo
-bolovi u mišićima, vratu, leđima, tetivama
-smanjena pokretljivost, upalni proces
-bolovi pri promeni vremenskih prilika, pogoršanje tegoba na hladnoći
-brzo zamaranje, umor, povišena temperatura
-osip na koži, naročito ako je povezan sa lošim opštim stanjem

Kako reumu prate često jak bol i zglobovima, kostima i mišićima, važno je odabrati dobrog reumatologa koji će vam pomoći da se što pre osetite bolje. Pregled reumatologa prvo podrazumeva anamnezu, razgovor sa pacijentom o problemima, načinu života i eventualnim drugim oboljenjima.

Nakon potrebnih informacija koje je reumatolog prikupio, sledi fizikalni pregled gde se posebno obraća pažnja funkciju pokretljivosti pacijenta, kolika je atrofija ili deformacija. Kada je reumatologija u pitanju, nakon određenih pregleda reumatolog može zatražiti dodatne laboratorijske analize ili dijagnostika poput ultrazvučnih snimanja, skenera, i drugih analiza.

Nakon što se utvrdi stanje pacijenta, sledi plan terapije u skladu sa trenutnim stanjem kako bi se pacijent što bolje osećao u što kraćem roku i kako bi se vratio svakodnednim aktivnostima.

Pregled Reumatologa Cena

Kako odabrati dobrog reumatologa a da pritom i sam pregled reumatologa cena bude pristupačna? Tako što ćeteodabrati ProHealth kliniku koja vam pruža najbolje lekare sa dugogodišnjim iskustvom koji će pažljivo pristupiti svakom vašem problemu. Očekujte prijatan ambijent, visoku profesionalnost i potpunu posvećenost svakom pacijentu. Za pregled lekara specijaliste reumatologa cena iznosi 5.500,00 rsd. ProHealth klinika je tu da vam obezbedi najbolje terapije i poboljšaju Vaše zdravlje kako biste se osećali bolje i vodili normalan život. Zakažite pregled kod reumatologa već danas pozivom na broj +381 11 42 07 063 kao i +381 61 2877 737.

T.Ž.

Scroll to Top