Da li znate kada je pravo vreme za vezbe za zene posle porodjaja? Mnoge novopečene mame nakon porođaja uveliko počinju da razmišljaju o vežbama i fizičkim aktivnostima uz pomoć kojih će povratiti svoju staru težinu, ali je predhodno potrebno konsultovati se sa lekarom koji će reći kada ste spremni za vežbe. Ovo je jedna od najčešćih tema o kojima mame razmišljaju i razgovaraju jer, gotovo svaku majku brine višak kila koji je ostao nakon porođaja.

Na pitanje kada je pravo za vežbe za žene posle porođaja, možemo slobodno reći da je to onaj trenutak kada i sami osetite da ste spremni za fizičke aktivnosti. Najvažnije je da je krvarenje prestalo, kao i bolovi koji su mogući nakon porođaja.

Naime, kako postoje mame koje se raduju vežbama posle porođaja, isto tako postoje i mame koje vežbanje plaši. Ono što je važno kod lekara, jeste da se mamama objasni koliko su vežbe za žene posle porođaja važne. Ne postoji tačna vežba koju morate da radite, već isključivo vežbe koje vama prijaju.

Kegelove Vežbe Posle Porođaja

Kada su u pitanju Kegelove vežbe posle porođaja, neće vam biti potrebna nikakva oprema i možete ih praktikovati u svakom trenutku kada to poželite. Kegelove vežbe su posebne vežbe za mišiće karličnog dna koje jačaju karlično dno i znatno smanjuju rizik za često mokrenje i druge probleme sa kojima se mame susreću nakon porođaja. Cilj Kegelovih vežbi jeste da ojačaju mišiće karličnog dna koji inače predstavljaju potporu materici, bešici i crevima.

Kegelove vežbe posle porođaja ne rade se samo nakon porođaja, već i tokom trudnoće dokle god ste u mogućnosti da budete fizički aktivni. Da bi se pravilno radile Kegelove vežbe posle porođaja, važno je da aktivirate prave mišiće kako bi vežbe zaista imale efekta.

Ovo su najpopularnije vežbe za žene posle porođaja jer nisu previše zahtevne, mogu se raditi bilo kada i bilo gde, i taman toliko, koliko vam odgovara u svakom trenutku.

Vežbe Posle Porođaja

Sve vežbe posle porođaja treba raditi pažljivo i onoliko koliko je moguće raditi u skaldu sa trenutnim stanjem koje telo može da podnese. Sve laganije vežbe za žene posle porođaja su i te kako preporučene za sve mame ako ne postoje posebni i ozbiljniji problemi, kako nakon porođaja, tako i tokom trudnoće. Ukoliko se odlučite da počnete da praktikujete vežbe posle porođaja, naša preporuka je uvek da se najpre prvo konsultujete sa vašim lekarom.

Vaš izabrani lekar će vam preporučiti kada možete početi sa vežbama posle porođaja, kao i kojim intezitetom bi trebali da ih radite. Ono što je važno znati, jeste da intezitet vežbi posle porođaja ne sme biti isti kao i pre trudnoće.

Ako želite kompletan i kvalitet program za vežbe za žene posle porođaja, preporučujemo Vam da posetite našu prestižnu kliniku ProHealth koja nudi visok nivo kvaliteta usluga za sve buduće i novopečene mame.

Tu smo da vam obezbedimo najbolje vežbe posle porođaja uz pomoć kojih ćete polako početi više fizičkih aktivnosti. Cilj jeste da se potpuno oporavite i uživate sa vašom bebom u svakodnevnoj zabavi. Naš tim lekara je stručan i poseduje dugogodišnje iskustvo u mnogim oblastima medicine, a posebno kada su u pitanju vežbe za žene posle porođaja.

Obezbedite sebi kvalitetan program, a naši lekari će vam preporučiti vežbe posle porođaja u skladu sa vašim telom, trenutnim stanjem i vašim mogućnostima. Isto koliko je važno da brinete o bebi, isto toliko je važno i da brinete o sebi.

Pozovite +381 11 42 07 063 ili +381 61 2877 737 i zakažite svoj pregled već danas u najboljoj klinici u Beogradu.

Vaše zdravlje nam je na prvom mestu – ProHealth klinika.

T.Ž.

Scroll to Top