Potrebna Vam je najbolja fizikalna terapija u Beogradu? Pre svega, predstavićemo Vam šta obuhvata fizikalna terapija i koja je njena svrha, kao i način njene primene. Fizikalna terapija je metoda lečenja koja se koristi prilikom problema koji ograničavaju kretanje, pokret, otežavaju kvalitet života i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Fizikalna terapija ublažava bol i poboljšava svakodnevno funkcionisanje čoveka.

Fizikalna terapija ima za cilj da omogući i olakša obavljanje svih aktivnosti kojima se gotovo svakodnevno bavite. Fizikalna terapija takođe se primenjuje i tokom postoperativnog oporavka pacijenta radi bržeg oporavka. Može se koristiti kao jedino sredstvo lečenja, a može se koristiti i u kombinaciji sa drugim metodama lečenja.

Nakon pregleda stručnog lekara, formira se zaseban program za svakog pacijenta kada je fizikalna terapija u pitanju. Cilj fizikalne terapije je kao što je predhodno pomenuto, smanjiti bol kod pacijenata u što je većoj meri moguće. Još jedan od ciljeva jeste i poboljšati funkcionisanje zglobova, vratiti upotrebljivost mišića, snagu, kao i izdržljivost i ravnotežu.

U mnogim slučajevima, fizikalna terapija predstavlja poseban oblik i plan vežbi koji se prilagođava svakom pacijentu pojedinačno. To su često vežbe jačanja i istezanja, hodanje ili recimo, vežbe sa lakšim opterećenjem. Ukoliko je potrebno, može se formirati i plan vežbi za rad od kuće kojih bi pacijent trebao redovno da se pridržava, radi bržeg i kvalitetnijeg oporavka.

Koliko Traje Fizikalna Terapija?

Mnoge pacijente interesuje koliko traje fizikalna terapija? Imajući na umu da se fizikalna terapija primenjuje kao preventiva i u dijagnostici i lečenju mnogih oboljenja, u zavisnosti od stanja pacijenta određuje se i vrsta fizikalne terapije kojoj će se pacijent podvrgnuti. U našoj ProHealth klinici tokom lečenja koristi se aparaturna fizikalna terapija, elektroterapija, magnetoterapija, laseroterapija, ultrazvučna terapija, kineziterapija, masaža, kineziotejping.

Svaka od ovih terapija ima za cilj da poboljša pokretljivost, ojača mišiće i otkloni bol kako bi pacijent mogao što pre da se vrati svojim redovnim aktivnostima. Na pitanje koliko traje fizikalna terapija ne možemo dati konkretan odgovor jer dužina terapije uglavnom zavisi od trenutnog stanja pacijenta.

U našoj ProHealth klinici možete obaviti pregled gde će Vas pregledati stručna lica sa dugogodišnjim iskustvom, na osnovu čega možemo doći do najboljeg rešenja kada je Vaše zdravlje u pitanju.

Prednosti fizikalne terapije:

• otklanja ili smanjuje bol
• služi kao terapija kod hroničnih bolesti (kod dijabetesa, bolesti srca, itd.)
• pomaže kod oporavka posle sportske povrede
• poboljšava kretanje
• pospešuje lokalnu cirkulaciju
• pomaže pri kontroli mokraćne bešike
• povećava elastičnost mekih tkiva
• koristi se kao rehabilitacija nakon bilo kakve vrste povrede ili operacije

Fizikalna Terapija Cena

Jedno od takođe, čestih pitanja tokom konsultacije sa stručnim licima jeste i fizikalna terapija cena tretmana. Svi znamo da zdravlje nema cenu, ali naša ProHealth klinika pre svega ima za cilj da poboljša zdravlje svakog pacijenta, ukloni bolove i pomogne da se pacijentu što pre omogući normalno funkcionisanje. Naše cene su pristupačne i kreću se već od 2.000 rsd po tretmanu.

ProHealth klinika je medicinska ustanova sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti medicine koja nudi usluge fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatologije, pedijatrije, kao i opšte medicine. U pitanju je vodeća klinika u Beogradu gde gotovo svi zaposleni poseduju višedecenijsko iskustvo i koji su lideri u svojim oblastima rada.

Ako želite stručan tim koji će pažljivo pristupiti Vašem problemu sa kojim se susrećete kada je zdravlje u pitanju, ProHealth klinika je Vaša sigurna luka za bezbedan i brz oporavak. Zakažite konsultacije i budite na korak do Vašeg osmeha na licu, a klikom na link ovde možete poslati upit za pregled fizikalna terapija.

T.Ž.

061 2877 737
Scroll to Top