Da li znate šta podrazumeva opšta medicina? Zasigurno je bezbedan put ka zdravlju, ali u pitanju je koncept primarne zdravstvene zaštite koja podrazumeva zaštitu zdravlja na osnovnom nivou i obuhvata dijagnostiku, terapiju, praćenje bolesti i trenutnog stanja pacijenta. Uloga lekara opšte medicine predstavlja sprovođenje preventivnih programa kojima se sprečava da do bilo koje bolesti dođe.

Kada je opšta medicina u pitanju, veoma je važno da odaberemo pravo mesto tačnije, zdravstvenu ustanovu kojoj ćemo pokloniti svoje poverenje. U našoj klinici ProHealth osetićete se uvek prijatno i spremno za svaki pregled ili razgovor sa našim stručnjacima.

Kontrolom faktora rizika, savetima za rešavanje problematike i podizanjem svesti pacijentu o eventualnim posledicama rizičnog ponašanja, lekar može da doprinese manjoj mogućnosti oboljevanja od nekih češćih bolesti. Ovo su neke od činjenica kojima se bavi opšta medicina i ovo je jedan od glavnih i prvih pregleda kojima se pacijent podvrgne ukoliko oseti bilo kakvu promenu kada je zdravlje u pitanju.

Opsta Medicina Beograd

Opšta medicina Beograd pregled podrazumeva uzimanje anamneze, razgovor sa pacijentom o aktuelnim tegobama, alergijama, navikama i drugim faktorima rizika koji mogu uticati na trenutno stanje. Anamneza obuhvata razgovor sa pacijentom kako bi lekar prikupio sve neophodne informacije na osnovu kojih se dolazi do otkrivanja problema sa kojim sa pacijent potencijalno suočava i kako bi se došlo do tačne dijagnoze. Takođe, lekar ispituje o trenutnim bolestima, porodičnim bolestima, i drugim mogućim uticajima koji su doveli do određenog stanja.

Kada je u pitanju akutno stanje kontrolni pregled opšta medicina najčešće se ponovo zakazuje nakon par dana, a najviše do 15 dana. Ovo je takođe važan pregled jer se prati trenutno zdravstveno stanje i na osnovu njega se lekar odlučuje za sledeće korake. Lekar čiji je posao opšta medicina mora da poseduje veliko iskustvo, da ima dobro znanje, puno vremena i strpljena za istraživanje.

Zahvaljujući informacijama koje smo naveli i uvidu u postojeću medicinsku dokumentaciju pacijenta, lekar postavlja dijagnozu, predlaže terapiju i ako postoji potreba, upućuje pacijenta na dalje preglede i laboratorijske analize.

Ako tražite kvalitetno mesto kada je u pitanju opšta medicina Beograd, predstavljamo Vam našu prestižnu PhoHealth kliniku koja Vam nudi različite usluge kada je medicina u pitanju. Opšta medicina jedna je od usluga kojom se posebno ponosimo, jer posedujemo tim stručnih lekara kojima je opšta medicina veoma bliska i rade svoj posao preko 10 godina, zbog čega brzo i efikasno zbrinjavamo različita medicinska stanja.

Često se mnoge bolesti mogu izlečiti uspešno na nivou opšte medicine, ali u slučaju potrebe, pacijent se može uputiti i na dalje specijalističke preglede koje takođe možete realizovati u našoj klinici ProHealth. Naši lekari su pored dela opšta medicina Beograd, takođe su specijalisti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, reumatologiju, pedijatriju, post Covid rehabilitaciju, što pruža dodatnu prednost u rešavanju i otklanjanju mnogih bolesti.

Nudimo isključivo kvalitet i dugogodišnje iskustvo u radu, koje nas je i dovelo do današnjeg uspeha kada su sve naše usluge u pitanju, na šta smo veoma ponosni.

Pregled Lekara Opste Prakse Cena

Mnoge interesuje pregled lekara opšte prakse i cena samog pregleda, kao i šta taj pregled podrazumeva. U predhodnom tekstu objasnili smo da pregled lekara opšte pakse podrazumeva razgovor sa pacijentom, ispitivanje o trenutnom stanju, ranijim bolestima i bolestima porodice. Prikupljajući informacije koje mogu biti od značaja, lekar opšte medicine odlučuje o daljoj terapiji ili određenim pregledima koji su neophodni. Nakon toga sledi kontrolni pregled koji se najčešće vrši nakon nekoliko dana. Naša ProHealth klinika nudi Vam najbolji pregled lekara opšte prakse, a cena pregleda iznosi 5.500,00 rsd.

Izaberite ProHealth kliniku i imaćete pouzdanog lekara opšte medicine koji će pratiti Vaše zdravlje i kome ćete verovati, jer će on biti čuvar Vašeg zdravlja i brinuće o Vama u svakom trenutku kada osetite potrebu da je vreme za kontrolu Vašeg zdravlja.

T.Ž.

Scroll to Top