Prednosti fizikalne terapije


Benefiti i prednosti fizikalne terapije, kao metode lečenja koja se primenjuje u preventivi, dijagnostici i lečenju različitih oboljenja, zaista su brojne.

Fizioterapija ili fizikalna terapija prevashodno se sprovodi prilikom rešavanja problema koji ograničavaju kretanje ili pokret određenih delova tela, narušavaju kvalitet života i otežavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Samim tim, efekti i prednosti kvalitetno i profesionalno sprovedene fizikalne terapije od neprocenjivog su značaja za celokupno (fizičko i psihičko) stanje organizma.

Prednosti fizikalne terapije


Fizikalna terapija je usluga koju obavlja, vodi ili nadgleda školovani fizioterapeut i individualna je za svakog pacijenta ponaosob. Nakon dijagnostike i procene, u zavisnosti od zdravstvenog i opšteg stanja pacijenta, kao i njegovih mogućnosti, planira se program fizikalne terapije koji će se primeniti i sprovoditi.

Važno je napomenuti da je za lečenje nekada dovoljno nekoliko nedelja, dok u nekim slučajevima može biti potrebno i nekoliko meseci. Stoga su istrajnost i disciplina samog pacijenta, takođe, izuzetno bitna stavka u procesu postizanja željenih rezultata.

Ključne prednosti fizikalne terapije:

- eliminisanje ili ublažavanje bola, čime se smanjuje i potreba za medikamentima
- vraćanje ili poboljšanje funkcionalnosti lokomotornog aparata, biomehanike kičmenog stuba i funkcionalnosti pokreta
- jačanje mišića, povećanje fleksibilnosti tela i poboljšanje ravnoteže
- prevencija i sanacija sportskih povreda
- može pomoći da izbegnete operaciju
- koristi se u procesu postoperativnog oporavka i rehabilitaciji nakon povreda
- olakšava tegobe kod hroničnih bolesti (dijabetes, Parkinsonova bolest, artritis, spinalna stenoza, bolesti srca itd)
- ubrzava oporavak žena nakon porođaja
- pozitivan uticaj na cirkulaciju i ubrzanje metabolizma
- poboljšanje kapaciteta pluća
- poboljšanje mentalnog zdravlja

Fizikalna terapija Beograd

Prednosti fizikalne terapije


Kao medicinska ustanova sa dugogodišnjim iskustvom, ugledom i zapaženim rezultatima u oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, naša ProHealth klinika vam nudi najbolje mogućnosti kada je fizikalna terapija Beograd u pitanju.

Uz vrhunske stručnjake, savremene metode lečenja koje primenjujemo i najmodernije aparate koje posedujemo, možete biti sigurni da ste u pravim rukama i da ćete dobiti adekvatan program lečenja.

Fiziklalna terapija u ProHealth klinici Beograd podrazumeva da se u procesu lečenja primenjuje: aparaturna fizikalna terapija (elektroterapija, magnetoterapija, laseroterapija, ultrazvučna terapija…), kao i kineziterapija (terapija pokretom), masaža i kineziotejping.

Načinite prvi korak ka osmehu i pokretu bez bola, pozovite nas i zakažite konsultacije.

Vaše zdravlje nam je na prvom mestu – ProHealth klinika.